Maku

Malmgårdin hirvipata

2 h 10 min
3.5
0

Malmgårdin hirvipata

MU
GL
0
3.5
Teksti Kristina Creutz
Kuvat Matias Uusikylä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 ghirvenpaistia
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklvoita
  • 1/2 dlportviiniä
  • 1 1/2 rkllihafondia
  • 1/2 rklmustaherukkahyytelöä
  • 1 tlmausteseosta (riista, Ruoveden Herkku)
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 7 dlkantarelleja
  • 1 1/2 dlkarpaloita
  • 1/2 tlpippurisekoitusta

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne kevyesti voissa. Siirrä sivuun odottamaan. Suikaloi liha ja ruskista paistinpannussa.

Siirrä lihat ja sipulit laakeaan pataan tai paistokasariin. Huuhtaise paistinpannu portviinillä ja kaada nesteseos kasariin. Sekoita joukkoon fondi, osa viinimarjahyytelöstä, riistamaustetta, vähän timjamia sekä tarvittaessa suolaa. Lisää joukkoon kerma.

Anna padan kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia lihalaadusta riippuen. Ohenna tarvittaessa lisäämällä kermaa. Padan kiehuessa kuullota puhdistetut kantarellit voissa.

Mausta hirvipata juuri ennen tarjoilua lisäämällä viinimarjahyytelöä ja portviiniä sekä tarpeen mukaan suolaa ja fondia. Sekoita joukkoon kantarellit. Koristele jäisillä karpaloilla ja timjamilla. Viimeistele hirvipata parilla myllyn kiertämällä pippuria.

Tarjoile Malmgårdin hirvipataa riisin, spelttiriisin tai perunalumen kera. Lisäkkeeksi sopii mustaviinimarjahyytelö.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä