Maku

Mallasnäkkileipä

25 h
0
0

Mallasnäkkileipä

MA
MU
0
0
Itse tehty näkkileipä ja voi ovat suorastaan koukuttava yhdistelmä! Tämä mallasnäkkäritaikina on melko raskas ja tahmea, joten alustus on helpointa tehdä yleiskoneessa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Raski

  • 3 dltattarijauhoja
  • 3 dlkaljamaltaita
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 3 dlvettä (kylmää)

Lisäksi

  • 2 1/2 dlvettä (kylmää)
  • 4 dlruisjauhoja
  • 2 dlruishiutaleita
  • 1 rklhunajaa
  • 2 tlsuolaa

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Mittaa raskin aineet kulhoon ja sekoita. Peitä kulho kelmulla. Anna raskin levätä huoneenlämmössä 8–24 tuntia.

Kumoa raski yleiskoneen taikinakulhoon. Lisää vesi ja käynnistä kone. Kun taikina on hiukan notkistunut, lisää jauhot, hiutaleet, hunaja ja suola. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 10 minuuttia.

Kaavi taikina ruisjauhoilla jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se noin 20 palaan. Kauli jokainen pala litteäksi. Käytä apuna ruisjauhoja, jotta tahmea taikina ei tartu pöytään.

Nosta noin 4 leipää leivinpaperin päälle pellille.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Voit paistaa uunissa kaksi peltiä yhtä aikaa, jos vaihdat peltien paikkaa välillä. Leivät kannattaa paistaa siten, että ne saavat hiukan väriä, mutta varo etteivät ne pala. Jätä leivät jäähtymään huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi. Jos ne uunista otettaessa ovat vielä hiukan kosteita, niin yön yli levättyään ne kuivuvat sopiviksi.

Säilytä näkkileipiä paperipussissa kuivassa paikassa. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä