Maku

Maksapihvit sipulin ja pekonin kera

2 h 30 min
4.7
1

Maksapihvit sipulin ja pekonin kera

MU
GL
1
4.7
Teksti Kim Palhus
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gnaudanmaksaa
  • 3 dlpiimää
  • 4 rklrypsiöljyä
  • 2 kplsipulia
  • 160 gpekonia
  • 2 rklkapriksia

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Kuivaa maksa talouspaperilla. Poista kalvo ja mahdolliset suonet. Nosta maksapala pakastimeen noin tunniksi kovettumaan.

Leikkaa maksasta 1 cm:n paksuisia viipaleita ja levitä ne reunalliseen vuokaan. Kaada päälle piimä. Kääntele maksaviipaleita, jotta piimä leviää tasaisesti ja peittää viipaleet. Nosta jääkaappiin tunniksi. Piimä
poistaa maksasta kovan raudan maun ja muuntaa maun pehmeämmäksi. Nosta maksaviipaleet piimästä ja huuhdo ne nopeasi kylmällä vedellä, kuivaa talouspaperilla.

Sivele maksat kevyesti muutamalla ruokalusikallisella öljyä ja grillaa miedolla lämmöllä noin 2 min/puoli. Valele öljyllä grillattaessa, jotta pinta ei kuivu.

Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä grillin tasoparilalla tai paistinpannussa ja paista sipulit pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Grillaa pekoniviipaleet nopeasti kuumassa lämmössä rapeaksi.

Nosta maksapihvit lautaselle ja haudutettu sipuli päälle. Koristele maksapihviannos rapeilla pekoniviipaleilla ja isoilla kapriksilla. Tarjoile maksapihvit savustettujen perunalohkojen ja ihmehampurilaisen ranskankermakastikkeen kera.

•Jos haluat sipuliin pehmeän ja eksoottisen maun, kaada paistamisen loppupuolella sipulien päälle tilkka vaaleaa olutta ja hauduta.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä