Kotivinkki

Maksapatee

0
0


 

Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset

  • 2sipulia
  • 2 rklvoita tai margariinia
  • 2 dlkorppujauhoja
  • 4 dlvispikermaa
  • 10anjovisfileetä
  • 500 gjauhettua maksaa
  • ½ rklsuolaa
  • ½ tlinkivääriä
  • ½ tlvalkopippuria
  • 1 tlmeiramia
  • ½ tlsalviaa
  • 3luomukananmunaa
  • rasvaa vuokien voiteluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuumenna rasva ja hauduta sipuli pehmeäksi, älä ruskista. Laita korppujauhot kermaan turpoamaan.

2. Pilko anjovikset. Jauha jauhettu maksa, anjovikset ja mausteet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

3. Vaahdota munat ja lisää vaahto seokseen.

4. Voitele pikkuvuoat (8 x 2 dl) tai yksi iso (1½ l vetoinen) vuoka ja kaada massa vuokiin. Vuoraa iso vuoka leivinpaperilla, jos haluat kumota pateen.

5. Peitä vuoat foliolla. Laita vuoat reunalliseen uunipannuun ja kaada pellille kuumaa vettä.

6. Kypsennä pateita uunin keskiritilätasolla 175 asteisessa uunissa puolitoista tuntia, isoa pateeta noin 2 tuntia.

MITÄ PIDIT?
0