Maku

Maksakastike

35 min
3.6
3

Maksakastike

MU
3
3.6
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gnaudanmaksaa
  • 100 gsalottisipulia
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dllihalientä
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/4 dlmadeiraviiniä

Tarjoiluun

  • 4 dlperunasosetta
  • 3/4 dlpuolukkasurvosta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Poista maksasta kalvo ja kuivaa pinta talouspaperiin. Kuutioi maksa ja kuori ja silppua sipuli.

Kuullota sipulit pannulla puolessa ruokalusikallisessa voita. Kumoa sipulit sivuun odottamaan ja ruskista maksakuutiot lopussa voissa. Kumoa sipulit takaisin pannulle ja mausta seos suolalla ja pippurilla.

Ripottele joukkoon vehnäjauhot, kääntele. Lisää lihaliemi ja kerma sekä madeira tai sherry. Anna maksakastikkeen hautua noin 5 minuuttia.

Tarjoa maksakastike parmesaanijuustolla ja yrteillä maustetun perunamuusin sekä puolukkasurvoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä