Maku

Maksaa Hans Välimäen tapaan

15 min
4
0

Maksaa Hans Välimäen tapaan

MU
GL
0
4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gnaudanmaksaa
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN10 min

Poista maksasta kalvot ja pääsuonet. Leikkaa maksa neljään osaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla.
Kuumenna voi pannulla. Kun voi vaahtoaa, lisää maksapalat ja ruskista ne molemmilta puolin.
Nosta palat uunivuokaan. Kypsennä paloja 225 asteessa noin 5–6 minuuttia. Valmis maksa saa olla ruusunpunaista sisältä.
Tarjoa maksaa juureksilla maustetun polentan ja öljy-viinikastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä