Maku

Maksa-punajuuripiiraat

2 h 15 min
5
0

Maksa-punajuuripiiraat

Maksan, punajuuren ja kikherneiden liitto toimii hyvin.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Taikina

  • 300 gvoita
  • 300 gvehnäjauhoja
  • suolaa (hyppysellinen)
  • 1 dlvettä

Täytteet

  • 2 kplpunajuuria
  • 400 gmaksaa (viipaleina)
  • 310 gkikherneitä
  • 2 kplsipulia
  • valkosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kananmunan keltuainen (voiteluun)

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Aloita tekemällä taikina valmiiksi. Sekoita jauhot, voi ja hyppysellinen suolaa. Lisää lopuksi vesi. Anna olla jääkaapissa mieluusti yön yli, mutta tuntikin riittänee.

Kuori ja viipaloi punajuuret. Valele viipaleet öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda viipaleita 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia. 

Poista maksaviipaleista kuoret ja käytä nopeasti kuumalla pannulla öljyn kera. Mausta molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Ota siis pintaan vain väriä molemmin puolin ja viipaleet pois pannulta. 

Jatka samalla pannulla lisäämällä kikherneet, sipuli ja pieni, yksikyntinen valkosipuli pannulle. Paahda ja murskaa kikherneet ja sipulit. Lisää vähän öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Jäähdytä kaikki nämä täyteainekset. 

Kaulitse taikinasta jauhojen avulla pari milliä paksu levy. Tämän voi tehdä muutamassa osassa. Ota muotilla pyöreitä, n. 15 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja taikinasta. Ota saman verran pienempiä, n. 10 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. 

Kokoa täytteen pienempien kiekkojen päällä niin, että reunat jäävät esille. Alle kikherne-sipulimurskaa, sitten maksaviipale ja päällimmäiseksi punajuuriviipale. 

Voitele reunat kananmunankeltuaisella ja aseta isompi taikinakiekko täytteiden päälle. Painele reunat kiinni haarukalla. Trimmaa reunat, mikäli tarvetta on. Voitele kananmunakeltuaisella. 

Paista piiraita 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä