Maku

Makoisat marengit

2 h 30 min
5
0

Makoisat marengit

Marenki on yksi monikäyttöisimmistä makeista herkuista. Mausta mieleiseksesi, tee pikku kiekkoja, jotka päällystät mascarponemoussella ja marjoilla tai kiepauta pari kranssia, jotka voi koristella juhlavasti.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 6 kplvalkuaisia
  • 5,5 dlsokeria
  • 2 tlomenaviinietikkaa
  • 1,5 dlturkinpippurirouhetta/tuttifruttirouhetta/mariannerouhetta

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Maustetut marengit ovat kyllä hyviä, tekeminen on tosin pientä askartelua. Vatkataan valkuaisia ja 2 dl sokeria kahden minuutin ajan. Lisätään loppu sokeri ja vatkataan 9 minuuttia. Lisätään omenaviinietikkaa pari teelusikallista ja vatkataan vielä hiukan aikaa. Lopuksi lisätään haluttu mauste lusikalla kevyesti sekoittaen. Pursotetaan pellille marenkeja, tästä tulee kaksi ja puoli pellillistä, jos ei tee kovin isoja. Kannattaa ollaa aika isosuinen tylla, etteivät karkkirakeet juutu kiinni. Paistetaan kohtuu miedolla lämmöllä, jotta eivät repeile. Itse laitan 90 asteeseen ja saavat olla uunissa reilusti yli kaksi tuntia. Lopuksi sammutan uunin ja jätän marengit vielä sinne. Jos et ole ennen marenkeja tehnyt, niin kannattaa vaikka parin tunnin paiston jälkeen ottaa pieni maistiaispala, marengin pitäisi lähteä leivinpaperista irti niin, että pohja säilyy kauniina, jos se on vielä tahmeahko ja osa jää kiinni leivinpaperiin, pitää paistoa jatkaa. Meidän perheen suosikkeja ovat ehdottomasti nuo turkinpippurilla maustetut salmiakkimarengit. Jos haluaa marenkeihin hiukan väriä, voi sekoitella valmiin taikinan joukkoon pastaväriä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä