Maku

Makkaravuoka

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Tomaattinen makkaravuoka on arkiruokaa parhaimmillaan! Omena antaa vuokaan kivaa hapokkuutta. Suosittelemme!
MU
2.5
0
Julkaistu: 29.10.2010


Ainekset (6 annosta)

  • 580 glenkkimakkaraa (esim. HK Sininen)
  • 1 kplomenaa
  • 1 kplpaprikaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 500 gperunaa (viipaloituna, pakaste)
  • 390 gtomaattimurskaa (valkosipuli)
  • 1 dlvettä
  • 1/2 dlsinappia
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gjuustoa (raastettuna)
Tulosta

Kuori makkara ja leikkaa se viipaleiksi. Poista pestystä omenasta siemenkota. Viipaloi omena. Kuutioi pesty paprika.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota viipaleet rasvassa pannussa.

Lado makkarat ja kasvikset uunivuokaan kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi perunakerros.

Sekoita tomaattimurskaan vesi, sinap­pi, etikka ja mausteet. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle makkaravuoan juustoraaste.

Kypsennä makkaravuokaa 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Tarjoa makkaravuoka salaatin kanssa.

Kommentoi »