Maku

Makkaravuoka

1 h 20 min
1
0

Makkaravuoka

MU
0
1
Teksti Kati Pohja
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 580 glenkkimakkaraa (esim. HK Sininen)
  • 1 kplomenaa
  • 1 kplpaprikaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 500 gperunaa (viipaloituna, pakaste)
  • 390 gtomaattimurskaa (valkosipuli)
  • 1 dlvettä
  • 1/2 dlsinappia
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Kuori makkara ja leikkaa se viipaleiksi. Poista pestystä omenasta siemenkota. Viipaloi omena. Kuutioi pesty paprika.
Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota viipaleet rasvassa pannussa.
Lado makkarat ja kasvikset uunivuokaan kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi perunakerros.
Sekoita tomaattimurskaan vesi, sinap­pi, etikka ja mausteet. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle makkarvuoan juustoraaste.
Kypsennä makkaravuokaa 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Tarjoa makkaravuoka salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä