Kotivinkki

Makkarapasta valmistuu näppärästi yhden kattilan taktiikalla – tuloksena on vähän tiskiä ja kunnon annos herkullista arkiruokaa

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Makkarapasta saa makua valkosipulista sekä mausteisesta chorizotuoremakkarasta. Valitse one pot -pastaan aina kuivapastaa, jonka keittoaika on 10–12 minuuttia, jolloin muutkin kattilaan tulevat ainekset ehtivät kypsyä.
3.3
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1kesäkurpitsa
  • 200 gchorizotuoremakkara
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 6 dlvettä
  • 1kanaliemikuutio
  • 1 prkkirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
  • 300 gkuivapastaa (esim. penne)
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta oreganoa hienonnettuna

Lisäksi

  • raastettua parmesaania
Tulosta

Makkarapasta valmistetaan näin:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa makkara viipaleiksi.
  2. Paista makkaraviipaleita kattilassa muutama minuutti. Lisää kaikki muut aineet kattilaan ja kypsennä kannen alla keskilämmöllä 15–20 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Sekoita pastaa muutaman kerran kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa kuumaa vettä.
  3. Tarkista suola. Nauti makkarapasta vastaraastetun parmesaanijuuston kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.33
Kommentoi »