Maku

Makkarakastike

50 min
2.7
3

Makkarakastike

MU
3
2.7
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 500 glenkkimakkaraa
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 4 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 6 rklvehnäjauhoja
  • 10 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dlruokakermaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN10 min

Leikkaa makkara kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli.
Kuumenna 1 rkl rasva pannulla. Paista makkarat ja sipuli ruskeiksi. Siirrä syrjään.
Kuumenna kattilassa loppu rasva ja lisää jauhot. Ruskista jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat piparkakun värisiä. Kaada päälle vesi samalla sekoittaen. Lisää liemikuutio ja suola. Hauduta hiljaa poreillen noin 10 minuuttia.
Kumoa kastikkeen joukkoon makkarat ja sipulit. Viimeistele kermalla ja kiehauta.
Tarjoa makkarakastike paistettujen perunoiden ja sipulin sekä tomaattilohkojen kanssa.

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä