Maku

Makkarakastike – perinteikäs koko perheen suosikki

30 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen10 min
Makkarakastike on perinteinen arkiruoka, joka tehdään lenkkimakkarasta ruskeaan kastikkeeseen. Maukas kastike maistuu koko perheelle.
MU
2.86
3
Teksti Mika Rampa
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (5 annosta)

Makkarakastike

  • 500 glenkkimakkaraa
  • 1sipuli
  • 4 rkljuoksevaa margariinia ( rasvaa 80 %)
  • 6 rklvehnäjauhoja
  • 1 lvettä
  • 1lihaliemikuutio
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 dlruokakermaa
Tulosta

Makkarakastike valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa makkara kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli.
  2. Kuumenna 1 rkl rasvaa pannulla. Paista makkarat ja sipuli ruskeiksi. Siirrä syrjään. Kuumenna kattilassa loppu rasva ja lisää jauhot. Ruskista jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat piparkakun värisiä. Kaada päälle vesi samalla sekoittaen. Lisää liemikuutio ja suola. Hauduta hiljaa poreillen noin 10 minuuttia.
  3. Kumoa kastikkeen joukkoon makkarat ja sipulit. Viimeistele kermalla ja kiehauta.
  4. Tarjoa makkarakastike perunamuusin ja suolakurkkujen kanssa.
MITÄ PIDIT?
2.86
3 kommenttia