Makkarakastike – perinteikäs koko perheen suosikki
30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
10 minMakkarakastike on perinteinen arkiruoka, joka tehdään lenkkimakkarasta ruskeaan kastikkeeseen. Maukas kastike maistuu koko perheelle.
MU
2.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.9.2011

Makkarakastike – perinteikäs koko perheen suosikki
Reseptin ainekset (5 annosta)
Makkarakastike
- 500 glenkkimakkaraa
- 1sipuli
- 4 rkljuoksevaa margariinia ( rasvaa 80 %)
- 6 rklvehnäjauhoja
- 1 lvettä
- 1lihaliemikuutio
- ¼ tlsuolaa
- 1 dlruokakermaa
Makkarakastike – ohje:
- Leikkaa makkara kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli.
- Kuumenna 1 rkl rasvaa pannulla. Paista makkarat ja sipuli ruskeiksi. Siirrä syrjään. Kuumenna kattilassa loppu rasva ja lisää jauhot. Ruskista jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat piparkakun värisiä. Kaada päälle vesi samalla sekoittaen. Lisää liemikuutio ja suola. Hauduta hiljaa poreillen noin 10 minuuttia.
- Kumoa kastikkeen joukkoon makkarat ja sipulit. Viimeistele kermalla ja kiehauta.
- Tarjoa makkarakastike perunamuusin ja suolakurkkujen kanssa.

Perinteinen pyttipannu – superhelppo klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle
Maku

Nikkarin vuoka valmistuu edullisista aineksista – ota nostalginen resepti arkiruokalistallesi!
Maku

Puutarhurin makkarakeitto – tomaattimurskalla ja pippurijuustolla maustettu herkkusoppa katoaa lautasilta hetkessä!
Maku

Makkaranyytit ja kermaviilikastike – vaivaton arkiruoka valmistuu vaikka edellisen päivän tähteistä
Maku

Makkara-makaronilaatikko on helppo vaihtoehto klassikkoruoan perinteiselle versiolle – tämä maistuu takuulla koko perheelle!
Maku

Modernit makkaraperunat – pakasteperunat ja raakamakkarat tarjotaan nyt aasialaisen misomajoneesin kanssa
Maku

Suolainen pannukakku – rapea ja kuohkea makkarapannari on loistava brunssiherkku
Maku

Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan
Maku