Makkara-makaronilaatikko

1 h 20 min
5
0

Makkara-makaronilaatikko

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gtäysjyväpastaa
  • 500 ggrillimakkaraa (A-luokan) (esim. Wilhelm)
  • 1/2 kplpurjoa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklmargariinia (rasvaa 60 %)

munamaito

  • 4 kplmunaa
  • 10 dlykkösmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 100 gjuustoa (raastettuna)
  • 1 rklkorppujauhoja

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Keitä makaronit liemikuutiolla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta lävikössä.

Ruskista suikaloitu makkara, halkaistu, huuhdeltu ja viipaloitu purjo sekä hienonnettu valkosipuli. Kaada puolet makaroneista voideltuun vuokaan ja nostele päälle makkara-sipuliseos. Levitä päälle loput makaronit.

Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele juusto ja korppujauhot makkara-makaronilaatikon pinnalle.

Kypsennä makkara-makaronilaatikkoa 175 asteessa noin tunnin ajan, kunnes munamaito on hyytynyt.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä