Maku

Makkara-hapankaalipizza

45 min
0
0

Makkara-hapankaalipizza

MU
0
0
Saksalaiset sen tietävät: mausteinen makkara ja hapankaali kuuluvat yhteen! Aineksien liitto saa uuden muodon tässä dijonilla maustetussa mehevässä ja tuhdissa makkara-hapankaalipizzassa.
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

Taikina

  • 12 ghiivaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlvettä
  • 2 rklkevytmaitoa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlgrahamjauhoja

Täyte

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsipulia
  • 200 ghapankaalia
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 3 rkldijoninsinappia
  • 300 gbraatvurstia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista muheva makkara-hapankaalipizza näin:

Murenna pizzataikinan hiiva kulhoon. Lisää suola, sokeri ja tilkka vettä joukkoon. Lisää loppu vesi, maito, öljy ja jauhot. Alusta taikina notkeaksi ja tasaiseksi. Kohota kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää valutettu hapankaali ja oregano ja jatka hauduttamista 5 minuuttia. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Jäähdytä. Lisää joukkoon juustoraaste.

Leikkaa braatvurstit ohuiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet paistinpannulla molemmilta puolin.

Vaivaa taikinasta jauhotetulla pöydällä 2 ohutpohjaista pizzaa. Nosta pohjat leivinpaperien päälle.

Voitele pohjat ohuesti sinapilla. Asettele braatvurstisiivut pizzoille. Lusikoi päälle hapankaali-juustoseos.

Paista pizzoja 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Voitele paistamisen jälkeen makkara-hapankaalipizzan reunat oliiviöljyllä.

Vinkki!

Saksalaiset sen tietävät: mausteinen makkara ja hapankaali kuuluvat yhteen! Aineksien liitto saa uuden muodon tässä dijonilla maustetussa mehevässä ja tuhdissa makkara-hapankaalipizzassa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä