Kotivinkki

Makit ja nigirit

0
0

Makit ja nigirit

Teksti Kotivinkki
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • keitettyä sushiriisiä
  • noriarkkeja
  • wasabitahnaa
  • valmista munakasrullaa
  • kalaa, lohta
  • kuhaa
  • mätiä
  • kasviksia, porkkanoita
  • kurkkua
  • avokadoa
  • salaattia
  • seesaminsiemeniä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa munakasrulla sopiviksi viipaleiksi.

2. Huuhdo ja viipaloi vihannekset. Voit myös viipaloida vihannekset valmiiksi hyvissä ajoin ja säilyttää niitä kylmässä vedessä. Avokado kannattaa käsitellä vasta juuri ennen sushin valmistamista. 3. Leikkaa kalat ohuiksi siivuiksi.

MAKIT

1. Aseta noriarkki bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin. Kostuta kädet ja ota riisiä palloksi käsiin. Levitä riisi noriarkille tasaisesti, vähän yli levyn puolivälin.

2. Tee riisin puoliväliin pieni vako. Levitä vakoon ohuen ohut kerros wasabitahnaa. Asettele vakoon täyte, esimerkiksi kurkku- ja avokadoviipaleet sekä lohisiivut.

3. Pidä täytettä toisen käden sormilla paikoillaan ja aloita levän rullaaminen maton avulla. Kostuta norilevyn pää ja rullaa koko komeus tiukaksi rullaksi.

4. Kostuta terävä, ohutteräinen veitsi ja leikkaa rulla parin sentin paksuisiksi paloiksi.

5. Tarjoa makit heti.

NIGIRIT

1. Leikkaa lohi, kuha, munakasrulla ja avokado ohuiksi paloiksi.

2. Puristele kostutetuin käsin sushiriisistä pienehköjä palloja ja muotoile ne pitkulaisiksi paloiksi.

3. Asettele täytepalat riisipallojen päälle. Leikkaa norilevystä ohuita suikaleita ja kietaise ne nigirien ympärille. Tarjoa nigirit välittömästi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä