Mäkimeirami-munajuustoa

15 h 45 min
0
0

Mäkimeirami-munajuustoa

KA
GL
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 30 dlkevytmaitoa (luomu)
  • 10 dlrasvatonta piimää (luomu)
  • 4 kplmunaa (luomu)
  • 50 gmeiramia (mäkimeiramia)
  • 1/2 tlsormisuolaa

Voiteluun

  • 1/4 dlvoita (sulatettuna)

Tee näin

15 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 h 15 min

Keitä maito suuressa kattilassa kiehumispisteeseen. Maito kiehuu helposti yli, joten ole varovainen.
Sillä aikaa kun maito lämpenee, sekoita keskenään piimä ja munat. Lisää seos kiehuvan maidon joukkoon nopeasti sekoittaen. Tämän jälkeen älä sekoita juustoa ollenkaan.
Anna seoksen lämmetä uudelleen lähes kiehumispisteeseen ja ota kattila pois hellalta. Anna massan juustoutua kattilassa kaikessa rauhassa vähintään 3 tuntia.
Kun juustomassa on kunnolla noussut pintaan, nostele se reikäkauhalla harsokankaalla vuorattuun siivilään. Pane siivilän alle kulho, jonne irtoava hera voi valua.
Mausta valumisen aikana juustoa reilusti sormisuolalla ja mäkimeiramilla.
Nostele koko massa kaksinkertaisen kelmun sisään esimerkiksi pyöreäpohjaiseen muovirasiaan. Anna juuston levätä painon alla jääkaapissa yön yli.
Irrota juusto muotista. Voitele juusto voisulalla. Laita uunipellille olkia ja nosta juusto niiden päälle. Kypsennä juustoa 175-asteisessa uunissa, kunnes juusto on väriltään kauniinruskea.
Jäähdytä ja leikkaa juusto annospaloiksi. Tarjoa tuoreyrttien kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä