Maku

Makeat valkosuklaa-luumupizzat

1 h 5 min
5
0

Makeat valkosuklaa-luumupizzat

Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Perinteinen pizzapohja sallii myös makeat päällysteet. Herkulliset valkosuklaa-luumupizzat sopivat syysretken evääksi.

Ainekset (12 kpl)

Pohja

  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä

Päälle

  • 260 gsuklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
  • 7 kplluumuja (viipaloituna)
  • 200 gvalkosuklaata (rouhittuna)
  • 1 tlkardemummaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista makea valkosuklaa-luumupizza näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhot. Alusta taikinaa muutamia minuutteja ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (noin 30 minuuttia).

Kauli kohonneesta taikinasta 12 pientä pyöreää pizzapohjaa. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.

Levitä pizzapohjien päälle ohut kerros pähkinäsuklaalevitettä. Päällystä luumuviipaleilla ja valkosuklaarouheella. Ripottele pinnalle hieman kardemummaa.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes valkosuklaa on kevyesti paahtunut.

MITÄ PIDIT?
5