Maku

Huhkimatta hyvää! Makeiden mansikkakuppien leipomisessa käytetään valmistaikinaa ja kupinkääntötemppua

2 h 25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
2 h 15 min
Suloiset mansikkakupit paistuvat helposti ylösalaisin käännetyllä muffinipellillä – mitä mainioin syy pitää aina kaapissa purkillinen croissanttitaikinaa!
4.5
0
Julkaistu: 7.7.2022


Reseptin ainekset (8 kpl)

  • 1 pktcroissanttitaikinaa (Danerolles)
  • 1muna
  • 2 rklsokeria
  • ½ rklkanelia

Mansikka-vaniljamousse

  • 300 gmansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 3 dlvispikermaa
  • 200 gsitruunatuorejuustoa
  • 2 rklsokeria
  • 1 dlvaniljakreemijauhetta (esim. Dr. Oetker)

Viimeistely

  • mansikoita
Tulosta

Makeat mansikkakupit – ohje:

  1. Käännä muffinivuoka ylösalaisin ja voitele 8 kohoumaa kevyesti öljyllä.
  2. Avaa croissanttipaketti pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa rullasta 8 kiekkoa. Painele taikinakiekkoa ohuemmaksi ympyräksi niin, että taikinakerrokset yhdistyvät. Painele taikinapalat muffinivuoan kohoumien päälle.
  3. Voitele taikinakupit vatkatulla munalla. Sekoita sokeri ja kaneli. Ripottele kanelisokeria kuppien pinnalle.
  4. Paista croissanttikuppeja uunin keskitasolla 200 asteessa 12–15 minuuttia. Anna kuppien jäähtyä ja irrota vasta sitten.
  5. Perkaa ja soseuta mansikat. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Lisää mansikkasose, vaniljakreemijauhe ja sokeri vaahtoon.
  6. Lusikoi täyte tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota täyte croissanttikuppeihin. Viimeistele mansikoilla.
Kommentoi »