Maku

Makeat Aaltopalat

45 min
0
0

Makeat Aaltopalat

KA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Maijala
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 3 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Väliin

  • 2 dlmarmeladia (omena)
  • 3 dlkuohukermaa
  • 63 gvaniljakastikeaineksia

Päälle

  • 200 gmarsipaania
  • 1/2 dltomusokeria
  • 50 gtummaa suklaata

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä keskenää jauhot ja leivinjauhe, siivilöi muna-sokerivaahtoon ja nostele taikina tasaiseksi.
Levitä taikina ohuehkoksi kerrokseksi leivinpaperille uunipellille ja paista alatasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Kumoa taikina sokeroidulle leivinpöydälle ja poista pohjassa oleva leivinpaperi varovasti. Anna jäähtyä.
Sekoita keskenään kerma ja vaniljakastikeaines ja anna seoksen saostua noin 10 minuutin ajan.
Levitä sillä aikaa kääretorttupohjalle omenamarmeladi ohueksi kerrokseksi ja kauli marsipaani ohueksi noin uunipellin kokoiseksi levyksi kahden voipaperin välissä. Marsipaanin pintaan ripoteltu tomusokeri estää massaa tarttumasta paperiin kiinni.
Levitä saostunut vaniljakastikeseos omenahillon päälle tasaiseksi kerrokseksi ja nosta päälle varovasti marsipaanilevy. Paina levy tiukasti kerrosten pintaan. Siisti veitsellä levyn sivut.
Leikkaa levy annospaloiksi tai ota siitä muotilla pieniä coctailpaloja.
Koriste pinta miedolla lämmöllä mikrossa sulatetulla suklaalla. Nosta viileään kovettumaan ja aseta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä