Makean maltainen saaristolaisleipä

52 h 10 min
0
1

Makean maltainen saaristolaisleipä

KA
MU
1
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 10 dlpiimää
  • 75 ghiivaa
  • 3 dlsiirappia
  • 150 gkaljamallasta
  • 3 dlvehnäleseitä
  • 3 dlruisjauhoja
  • 1 rklsuolaa
  • 12 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1/3 dlsiirappia
  • 2/3 dlvettä

Tee näin

52 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN52 h

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Kun hiiva on täysin liuennut, sekoita nesteeseen muut ainekset. Sekoita hyvin.
Anna taikinan nousta pari tuntia.
Voitele kaksi pitkänmallista leipävuokaa. Kumoa noussut taikina vuokiin.
Paista leipiä 175 asteessa noin kaksi tuntia. Voitele niitä siirappivedellä paistamisen puolessavälissä.
Kumoa valmiit leivät ritilälle jäähtymään. Säilytä leipiä pari päivää kylmässä jääkaapissa. Leipä on parhaimmillaan vasta parin päivän päästä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä