Maku

Makean maltainen saaristolaisleipä

52 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
52 h
Tällä reseptillä valmistat kaksi ihanan makeaa saaristolaisleipää. Taikinaan upotetaan kaljamallasta, vehnäleseitä ja reilusti piimää. Lopputulos on herkullinen!
KA
MU
4.8
2
Julkaistu: 28.9.2010


Ainekset (2 kpl)

  • 10 dlpiimää
  • 75 ghiivaa
  • 3 dlsiirappia
  • 150 gkaljamallasta
  • 3 dlvehnäleseitä
  • 3 dlruisjauhoja
  • 1 rklsuolaa
  • 12 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1/3 dlsiirappia
  • 2/3 dlvettä
Tulosta

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Kun hiiva on täysin liuennut, sekoita nesteeseen muut ainekset. Sekoita hyvin.

Anna taikinan nousta pari tuntia.

Voitele kaksi pitkänmallista leipävuokaa. Kumoa noussut taikina vuokiin.

Paista leipiä 175 asteessa noin kaksi tuntia. Voitele niitä siirappivedellä paistamisen puolessavälissä.

Kumoa valmiit leivät ritilälle jäähtymään. Säilytä leipiä pari päivää kylmässä jääkaapissa. Leipä on parhaimmillaan vasta parin päivän päästä.

2 kommenttia