Kotivinkki

Makea perunakakku – hyödynnä aterialta ylijääneet perunat mehevässä leivonnaisessa

1 h
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen30 min
Makea perunakakku saa suloista pehmeyttä keitetyistä perunoista, jotka upotetaan taikinaan hienoksi raastettuina. Jos siis kaapin perukoille on unohtunut jämäpottuja, on ruokahävikin välttäminen mitä parhain syy ryhtyä leipomaan!
1
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (16 annosta)

Makea perunakakku

  • 3 (250 g)perunaa keitettynä
  • 150 gvoita sulatettuna
  • 4kananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 1½ dlmantelijauhetta
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1½ tlleivinjauhetta

Kuorrutus

  • 1½ dltomusokeria
  • 2–3 rklvettä tai sitruunamehua
Tulosta

Makea perunakakku leivotaan näin:

  1. Kuori perunat tarvittaessa ja raasta hienoksi raasteeksi. Sulata voi.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet. Nostele muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet ja jäähtynyt voisula. Sekoita ja lisää lopuksi raastettu peruna.
  3. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
  4. Sekoita kuorrutetta varten siivilöityyn tomusokeriin ensin 1 rkl nestettä. Lisää tämän jälkeen nestettä 1 tl kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivaa. Valuta se kakun päälle ja anna kovettua hetki ennen tarjoamista.
MITÄ PIDIT?
1