Makea perunakakku – hyödynnä aterialta ylijääneet perunat mehevässä leivonnaisessa
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Makea perunakakku saa suloista pehmeyttä keitetyistä perunoista, jotka upotetaan taikinaan hienoksi raastettuina. Jos siis kaapin perukoille on unohtunut jämäpottuja, on ruokahävikin välttäminen mitä parhain syy ryhtyä leipomaan!

Reseptin ainekset 16 annosta
Makea perunakakku
3 (250 g)perunaa keitettynä
150 gvoita sulatettuna
4kananmunaa
3 dlsokeria
1½ dlmantelijauhetta
2 dlvehnäjauhoja
1½ tlleivinjauhetta
Kuorrutus
1½ dltomusokeria
2–3 rklvettä tai sitruunamehua
Makea perunakakku leivotaan näin:
- Kuori perunat tarvittaessa ja raasta hienoksi raasteeksi. Sulata voi.
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet. Nostele muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet ja jäähtynyt voisula. Sekoita ja lisää lopuksi raastettu peruna.
- Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
- Sekoita kuorrutetta varten siivilöityyn tomusokeriin ensin 1 rkl nestettä. Lisää tämän jälkeen nestettä 1 tl kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivaa. Valuta se kakun päälle ja anna kovettua hetki ennen tarjoamista.