Kotivinkki

Makea ja mehevä karpalokakku

0
0

Makea ja mehevä karpalokakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 dlkanelia
  • 1½ tlsoodaa
  • 1½ tlneilikkaa
  • 1 tlpomeranssinkuorta
  • 100 gsulatettua voita
  • 3 dlkermaviiliä
  • 1kananmuna
  • 1½ dlkarpalosurvosta

KORISTELUUN:

  • pieniä raekarkkeja
  • sokerikuorrutetta
  • tomusokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon voisula, kermaviili, kananmuna ja karpalosurvos. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175- asteisen uunin alatasolla noin yksi tunti tai kunnes kakku on kypsää. Koeta kypsyyttä hammas- tai cocktailtikulla: jos tikku jää kosteaksi, jatka kypsentämistä.

3. Anna kakun jäähtyä ja koristele se. Liimaa karkit kakkuun sokerikuorrutteella ja siivilöi päälle tomusokeria.

Vinkki!

Vinkki: Voit valmistaa kakun jo viikkoa ennen kuin annat sen lahjaksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä