4,2(6)
Ihana makuyllätys! Makea bataattipiirakka kietoo yhteen kuohkean vaahdon, mausteisen täytteen ja rapean pohjan
Vegaaninen
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Makean bataattipiirakan täyte karamellisoituu uunissa ihanasti. Vegaaninen piirakka maistuu taivaalliselta kuohkean kasvivispin kera. Poimi Annin uunissa -vaikuttajan Anni Paakkunaisen resepti talteen!
Julkaistu 7.10.2022
Maku
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
100 gmaidotonta margariinia
1 dlsokeria
½ dl kasvipohjaista jogurttia
Täyte
3½ dl bataattisosetta (2 keskikokoista bataattia, noin 700 g)
2 dlkookosmaitoa
1½ dl fariinisokeria
2 rklmaissitärkkelystä
1 tlvanilja-aromia (tai 1 vaniljatangon siemenet)
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
½ tlinkivääriä
¼ tl suolaa
Lisäksi
2 dlkasvipohjaista vispiä
syötäviä kuivattuja kukkia

Makea bataattipiirakka ‒ ohje:

  1. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää vaahtoon vuoroin jauhoseosta ja jogurttia koko ajan sekoittaen.
  2. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakka- tai irtopohjavuokaan (ø 24–26 cm). Pane vuoka jääkaappiin odottamaan.
  3. Valmista bataattisose. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä pehmeiksi vedessä, valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää keitinvettä tarvittaessa, jotta saat notkean ja pehmeän soseen.
  4. Lisää soseeseen kookosmaito ja muut täytteen ainekset. Surauta tasaiseksi.
  5. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Peitä piirakka paiston loppupuolella tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu.
  6. Vatkaa vispi kuohkeaksi ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele makea bataattipiirakka kuivakukilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.