Maku

Ihana makuyllätys! Makea bataattipiirakka kietoo yhteen kuohkean vaahdon, mausteisen täytteen ja rapean pohjan

1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 10 min
Makean bataattipiirakan täyte karamellisoituu uunissa ihanasti. Vegaaninen piirakka maistuu taivaalliselta kuohkean kasvivispin kera. Poimi Annin uunissa -vaikuttajan Anni Paakkunaisen resepti talteen!
VE
4.2
0
Julkaistu: 7.10.2022


Reseptin ainekset (8–10 annosta)

Pohja

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gmaidotonta margariinia
  • 1 dlsokeria
  • ½ dl kasvipohjaista jogurttia

Täyte

  • 3½ dl bataattisosetta (2 keskikokoista bataattia, noin 700 g)
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlvanilja-aromia (tai 1 vaniljatangon siemenet)
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl muskottipähkinää
  • ½ tlinkivääriä
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi

  • 2 dlkasvipohjaista vispiä
  • syötäviä kuivattuja kukkia
Tulosta

Makea bataattipiirakka ‒ ohje:

  1. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää vaahtoon vuoroin jauhoseosta ja jogurttia koko ajan sekoittaen.
  2. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakka- tai irtopohjavuokaan (ø 24–26 cm). Pane vuoka jääkaappiin odottamaan.
  3. Valmista bataattisose. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä pehmeiksi vedessä, valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää keitinvettä tarvittaessa, jotta saat notkean ja pehmeän soseen.
  4. Lisää soseeseen kookosmaito ja muut täytteen ainekset. Surauta tasaiseksi.
  5. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Peitä piirakka paiston loppupuolella tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei tummu.
  6. Vatkaa vispi kuohkeaksi ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele makea bataattipiirakka kuivakukilla.
Kommentoi »