Maku

Maitohorsmanversot ja hollandaisekastike

30 min
4
0

Maitohorsmanversot ja hollandaisekastike

KA
GL
0
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 lmaitohorsman versoja

Hollandaisekastike

  • 200 gvoita
  • 1 kplsipulia
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3 kplkeltuaista

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Tee ensin hollandaisekastike puolivalmiiksi. Sulata voi ja jätä odottamaan.
Kuori ja silppua sipuli. Kaada sipulisilppu, viini ja pippurit kattilaan. Keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet.
Siivilöi liemi ja lisää sitruunamehu. Erottele munista keltuaiset valmiiksi ja jätä kastike odottamaan.
Huuhtele maitohorsmanversot ja siisti tyvet. Voit halutessasi leikata lehdet pois ja kuoria versot ohuelti, kuten raparperit.
Keitä versoja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, tarkista kypsyys maistamalla. Valuta versot ja pidä ne lämpiminä.
Tee kastike loppuun versojen kiehuessa. Sekoita keltuaiset ja liemi. Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes se on kuohkeaa ja vaaleankeltaista. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon sula voi ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.
Tarjoa kastike mahdollisimman pian kuumien maitohorsmanversojen kanssa.

Vinkki!

Hollandaisekastiketta ei kannata lämmittää uudelleen, sillä se juoksettuu helposti. Kastike on kuitenkin hyvää myös jäähtyneenä.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä