Maissitortilla

1 h 20 min
0
0

Maissitortilla

GL
MA
MU
0
0
Aidot maissitortillat valmistetaan masa harina -jauhoista. Jauhojen hienojakoinen koostumus ja maissitaikinan sitkottomuus tekevät tortilloista vaikeasti kaulittavia. Tässä tortillaprässi on pelastus!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 4 dlmaissijauhoja (masa harina -jauhoja)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 3 dlvettä (haaleaa)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

Etsi maissitortilloita varten masa harina -jauhoja esimerkiksi Stockmannilta, Ruohonjuuresta tai etnisistä liikkeistä.

Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja puolet vedestä. Sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Lisää loput vedestä ja vaivaa pari minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

Peitä taikina kostealla ja puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna levätä 30 minuuttia. Ota taikinasta golfpallon kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi. Purista ne jauhotetussa tortillaprässissä lätyiksi. Jos et omista tortillaprässiä, litistä tortillat painavan pannun pohjalla (suojaa jauhotettu lätty kelmulla).

Paista tortillat heti yksitellen kuivalla ja kuumalla pannulla molemmin puolin tumman pilkullisiksi.

Siirrä maissitortillat pakastepussiin ja peitä keittiöpyyhkeellä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä