Maku

Makean maissin ja pehmeän juuston sula rakkausliitto! Kultaiset maissipihvit ovat koko perheen uusi suosikki

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Maissipihvit eli -fritterit paistetaan ohukaispannulla herkullisen rapeiksi. Tarjoile pikkuletut paksusta jogurtista ja ruskistetusta voista sekoitetun kastikkeen kanssa!
KA
0
0
Julkaistu: 22.7.2022


Reseptin ainekset (10–12 kpl)

Maissipihvit

  • 2maissintähkää (tai 1 tlk (285 g) säilykemaissinjyviä)
  • 1kesäsipuli ( tai 3 kevätsipulia)
  • 1 ps (150 g)juustoraastetta (esim. cheddar tai mozzarella)
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 2munaa
  • 2 rklruokakermaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlvalkopippuria

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Jogurtti-voikastike

  • 25 gvoita
  • 2 dlpaksua, maustamatonta jogurttia
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Maissipihvit – ohje:

  1. Poista maissintähkistä lehdet ja vihneet. Irrota jyvät pitämällä tähkää pystyssä ja leikkaamalla jyvät veitsellä irti. Hienonna sipuli. Sekoita kaikki maissipihvien ainekset kulhossa. Anna turvota 10 minuuttia.
  2. Kuumenna voita ohukaispannun koloissa. Lusikoi pihvimassaa koloihin. Tasoita pinta. Paista aluksi kovemmalla lämmöllä ja laske lämpöä pian. Anna massan hyytyä ja juuston sulaa ennen kääntämistä. Käännä leveällä lastalla. Anna myös toisen puolen saada väriä ja siirrä pihvit lautaselle.
  3. Valmista kastike. Sulata voi kasarissa. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes voi on saanut aavistuksen ruskeaa sävyä. Anna jäähtyä hetki, kunnes hera on painunut pohjalle.
  4. Mittaa jogurtti kulhoon ja kaada jäähtyneen ruskistetun voin kirkas osa jogurtin joukkoon. Sekoita ja lisää suola.
  5. Tarjoa maissipihvit jogurtti-voikastikkeen ja esimerkiksi versosalaatin kanssa.

Kommentoi »