Kotivinkki

Maissimureke, kikhernemuhennos ja minttu-jogurttikastike

1 h 30 min
0
0

Maissimureke, kikhernemuhennos ja minttu-jogurttikastike

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

MAISSIMUREKE:

  • 2valkosipulinkynttä
  • ½ tlkurkumaa
  • ½ tlcurrya
  • öljyä kuullottamiseen
  • 3 dlkasvislientä
  • runsas 1 dlpolentaa
  • ½ dlmustia pieniä oliiveja
  • ½ dlsokerimaissia
  • ½keltainen paprika
  • ½ tlsuolaa
  • rouhittua mustapippuria

MINTTU-JOGURTTIKASTIKE:

  • 2 dlpaksua jogurttia
  • 2 rklhienonnettua minttua
  • 1 tlsitruunanmehua
  • ripaussokeria
  • suolaa

KIKHERNEMUHENNOS:

  • 1keskikokoinen keltasipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlcurrya
  • 1 prktomaattipyreetä
  • 400 gkikherneitä
  • 400 gkookosmaitoa
  • ½–1 dlvettä
  • 1 rklkardemummaa
  • 1kanelitanko
  • suolaa
  • sokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN

MAISSIMUREKE

1. Kuori ja murskaa valkosipulit. Kuullota niitä hetki kurkuman ja curryn kanssa öljytilkassa. Lisää kasvisliemi ja kiehauta seos. Lisää polenta. Keitä hiljalleen 10 minuuttia, kunnes seos on paksuhkoa puuroa.

2. Hienonna oliivit, maissi ja halkaistu paprika. Sekoita ne polentaan. Mausta seos.

3. Kaada polenta-kasvisseos kerrokseksi leivinpaperilla vuoratun laidallisen uunivuoan pohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta se jääkaappiin.

4. Leikkaa kovettunut polentalevy annospaloiksi. Lämmitä se kuumaksi ennen tarjoilua uunissa 100 asteessa.

MINTTU-JOGURTTIKASTIKE

1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Peitä ja nosta se jääkaappiin maustumaan noin ½ tunniksi ennen tarjoilua. KIKHERNEMUHENNOS 1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä läpikuultaviksi.

2. Lisää pannulle curry, tomaattipyree, valutetut kikherneet sekä loput ainekset.

3. Keitä seosta hiljalleen välillä sekoitellen noin 5–10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.

Vinkki!

Huom: Maissimurekkeen valmistamiseen kuluu 30 min + jäähtymisaika 1 T. Minttu-jogurttikastikkeeseen kuluu 5 min + hautumisaika 30 min ja kikhernemuhennokseen 20 min.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä