Maku

Maissimuffinit (Corn Muffins)

30 min
4
5

Maissimuffinit (Corn Muffins)

Kauniin kullankeltaiset maissimuffinit maistuvat vaikka brunssilla. Amerikkalaistyyliset muffinit valmistuvat puolessa tunnissa.
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 4 1/2 dlmaissisuurimoita
  • 3 dlvettä
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlpiimää
  • 2 kplmunaa
  • 3/4 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Mittaa polenta-maissisuurimot kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuva vesi. Jätä vetäytymään kymmeneksi minuutiksi ja pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 12 muffinivuokaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne turvonneisiin maissisuurimoihin. Sekoita joukkoon piimä, munat ja rasva (voit hyvin käyttää myös sulatettua voita). Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Täytä vuoat taikinalla ja paista maissimuffineja noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä