4,3(3)
Makupommi maailmalta! Amerikkalaistyylinen maissi-katkarapukeitto on tuhti ja täyteläinen lohturuoka
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 15 min
Amerikan etelävaltioiden kreolikeittiöstä vaikutteita saanut, cajun-maustettu maissi-katkarapukeitto kuljettaa ajatuksissa kaukomaanmatkalle. Nappaa jättikatkaravuista, perunoista, maisseista ja kasviksista valmistuva resepti talteen!
20.9.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (400 g) jättikatkaravunpyrstöjä (raakapakaste)
2maissintähkää (tai 200 g pakastemaissia)
3–4 perunaa (kiinteä lajike)
1paprika
2varsisellerinvartta
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
2 tlcajunmaustetta
1 tltimjamia
1 tlsavupaprikaa
1 tlsuolaa
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
6 dlvettä
1kasvisliemikuutio
1 rklpunaviinietikkaa
2 tlsokeria
½ rku persiljaa hienonnettuna

Maissi-katkarapukeitto valmistuu näin:

  1. Ota ravunpyrstöt sulamaan tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Poista maissintähkistä lehdet ja vihneet. Irrota jyvät pitämällä tähkää pystyssä ja leikkaamalla ne veitsellä irti. Pese, kuori ja lohko perunat. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Paloittele paprika. Viipaloi sellerinvarret. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää mausteet ja kasvikset. Sekoita, jotta mausteet tarttuvat kasviksiin. Lisää tomaattimurska ja -pyree, vesi ja liemikuutio. Kuumenna, ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Sekoita välillä.
  4. Valuta sulaneet jättikatkaravut ja poista mahdolliset kuoret.
  5. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää keittoon etikka, sokeri, ravunpyrstöt ja persilja. Kiehauta ja sekoita. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkki!

Saat keitosta vegaanisen, kun jätät ravut pois ja lisäät parsakaalinnuppuja keittoon lopuksi noin viideksi minuutiksi.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.