Maku

Makupommi maailmalta! Amerikkalaistyylinen maissi-katkarapukeitto on tuhti ja täyteläinen lohturuoka

50 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
15 min
Amerikan etelävaltioiden kreolikeittiöstä vaikutteita saanut, cajun-maustettu maissi-katkarapukeitto kuljettaa ajatuksissa kaukomaanmatkalle. Nappaa jättikatkaravuista, perunoista, maisseista ja kasviksista valmistuva resepti talteen!
GL
MA
MU
4
0
Julkaistu: 20.9.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1 pkt (400 g) jättikatkaravunpyrstöjä (raakapakaste)
  • 2maissintähkää (tai 200 g pakastemaissia)
  • 3–4 perunaa (kiinteä lajike)
  • 1paprika
  • 2varsisellerinvartta
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tlcajunmaustetta
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlsavupaprikaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 prk (70 g) tomaattipyreetä
  • 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
  • 6 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 2 tlsokeria
  • ½ rku persiljaa hienonnettuna
Tulosta

Maissi-katkarapukeitto valmistuu näin:

  1. Ota ravunpyrstöt sulamaan tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Poista maissintähkistä lehdet ja vihneet. Irrota jyvät pitämällä tähkää pystyssä ja leikkaamalla ne veitsellä irti. Pese, kuori ja lohko perunat. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Paloittele paprika. Viipaloi sellerinvarret. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää mausteet ja kasvikset. Sekoita, jotta mausteet tarttuvat kasviksiin. Lisää tomaattimurska ja -pyree, vesi ja liemikuutio. Kuumenna, ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Sekoita välillä.
  4. Valuta sulaneet jättikatkaravut ja poista mahdolliset kuoret.
  5. Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää keittoon etikka, sokeri, ravunpyrstöt ja persilja. Kiehauta ja sekoita. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkki!

Saat keitosta vegaanisen, kun jätät ravut pois ja lisäät parsakaalinnuppuja keittoon lopuksi noin viideksi minuutiksi.

Kommentoi »