Maissi-kalakeitto sekä maissi-kikhernekeitto ja palsternakka-kaalilastut

15 min
4
2

Maissi-kalakeitto sekä maissi-kikhernekeitto ja palsternakka-kaalilastut

GL
LA
MU
2
4
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tltuoretta inkivääriä (murskattuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 500 gmaissia (pakaste)
  • 400 gkookosmaitoa
  • 5 dlkasvislientä
  • 300 gseitiä (pakaste)

Maissi-kikhernekeitto

  • 1 dlkikherneitä (säilyke)
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/4 kplkeräkaalia
  • 1/4 kplpalsternakkaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kuullota pannulla, öljyssä kuorittu silputtu sipuli, valkosipulinkynnet ja inkiväärimurska. Lisää juustokumina ja cayenne ja kuullota vielä hetken ajan.
Pane sekaan kookosmaito, kasvisliemi ja 3/4 sulatetuista maisseista.
Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimen kulhossa. Halutessasi voit painella keiton vielä siivilän läpi.
Ota erikseen kasvissyöjän annos.
Lisää loppuun keittopohjaan sulat kalapalat ja loput maissista. Keitä hiljalleen pari minuuttia, kunnes kalapalat ovat kypsiä.
Leikkaa kaalista ja kuoritusta palsternakasta esimerkiksi juustohöylällä höyläämällä ohuita siivuja.
Kuumenna 5 desiä öljyä kuumaksi kattilassa ja uppopaista siinä kaali- ja palsternakkasuikaleet nopeasti kauniin kullankeltaisiksi.
Nosta reikäkauhan avulla valumaan talouspaperille ja ripottele päälle suolaa.
Lisää alkuperäisestä keittopohjasta erotettuun osaan valutetut kikherneet, kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan. Mausta tilkalla sitruunan tai limen mehua.
Tarjoa keiton kanssa friteerattuja kasvissuikaleita.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä