Maku

Maidoton makaronilaatikko

1 h
LA
MA
4.2
2

Maidottoman makaronilaatikon nesteenä käytetään lihafondilla maustettua vesi-munaseosta. Tämä loistava arkiruoka maistuu taatusti koko perheelle!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 400 gnaudan jauhelihaa
  • 1 rklpizzamaustetta
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1porkkana
  • 400 gmakaronia

Munaliemi

  • 3munaa
  • 8 dlvettä
  • 2 rkllihafondia

Pinnalle

  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • tuoreita yrttejä (esim. basilikaa tai oreganoa)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Kuori ja raasta porkkana karkealla terällä. Lisää raaste jauhelihan joukkoon.

Yhdistä raa’at makaronit seokseen ja kaada vuokaan.

Vatkaa munat hyvin veden joukkoon ja lisää lihafondi. Kaada liemi vuokaan makaroni-jauhelihaseoksen päälle.

Paista 200 asteessa 40 minuuttia, kunnes laatikko on hyytynyt ja pinnalta kauniin ruskea.

Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne ja tuoreet yrtit makaronilaatikon pinnalle.

MITÄ PIDIT?
4.2