Kotivinkki

Madetta oopperakellarin tapaan

0
0

Madetta oopperakellarin tapaan

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400-600madefileetä
  • 1kananmunankeltuainen
  • 1 dlkermaa
  • 1-2 rkldijonsinappia
  • 2 dlkorppujauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlsitruunapippuria
  • öljyä ja voita paistamiseen

KAPRISKASTIKE:

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 2 rklkapriksia
  • 1–1½ rklvalmista sinappi-kurkkusalaattia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Paloittele ruodottomat kala­fileet sopiviksi annospaloiksi.

2. Yhdistä kulhossa keltuainen, kerma ja sinappi tasaiseksi seokseksi. Kääntele kalapalat seokseen. Peitä kulho ja nosta se viileään 2 tunniksi maustumaan.

3. Valmista kapriskastike. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon maitorahka, valutetut ja hienonnetut kaprikset ja sinappi-kurkkusalaatti. Nosta kastike peitettynä viileään.

4. Kun madepalat ovat maustuneet, kääntele valutetut kalapalat korppujauhon, suolan ja pippurin seoksessa molemmin puolin.

5. Kuumenna pannulla öljyn ja voin seos. Paista siinä korppujauhotetut kalapalat kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi, eli 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta.

6.Tarjoa kalapalat heti kapriskastikkeen ja perunapaistoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä