4(7)
Mademuhennos
Munaton
Gluteeniton
1 h 20 min
21.2.2011
 |
Maku
Reseptin ainekset
5 annosta
1000 gmadetta
Liemi
15 dlvettä
3 dlkuivaa valkoviiniä
1 kplsipulia
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria (kokonaisia)
1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
1 kpllaakerinlehteä
Muhennos
1 rklvaaleaa kastikesuurustetta
2 dlruokakermaa
4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
1 rklsitruunamehua
1 tlsuolaa

Nylje made. Aukaise vatsa ja poista sisälmykset. Säästä maksa ja mäti. Poista pää. Huuhtele kala hyvin. Kiehauta liemen ainekset. Lisää kala, kiehauta ja kuori syntyvä vaahto pois. Keitä kunnes kala on kypsää, noin 10 minuuttia. Nosta kala pois ja anna jäähtyä. Ruodi mahdollisimman tarkkaan ja paloittele suupaloiksi. Vältä pilkkomasta lihaa liian pieneksi silpuksi. Siivilöi liemi ja kiehauta 8 desiä siivilöityä lientä uudestaan. Suurusta vaalealla suuruksella ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää kerma, tillisilppu, sitruunamehu ja tarvittaessa suolaa. Kiehauta. Lisää lopuksi madepalat ja kuumenna kiehumispisteeseen. Vältä turhaa keittämistä, jotta kalapalat eivät hajoa. •Tarjoa perunoiden ja keitettyjen kasvisten kanssa.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.