Maku

Madeiralainen banaanikala

55 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Seppo Pukkila

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gsiikaa (fileenä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 kpllimettiä
  • 2 kplbanaania
  • 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Mausta kalafileet suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Purista yhdestä limetistä mehu ja leikkaa kaksi puolikkaiksi. Viipaloi banaanit ja valuta limetin mehu viipaleiden päälle. Anna maustua 10 minuuttia.

Repäise alumiinifoliosta kaksi reilun kokoista palaa. Pane kaksi kalafileetä nahkapuoli alaspäin foliopaloille ja levitä banaaniviipaleet päälle. Pane basilikalehdet kokonaisina tai revittyinä banaaniviipaleiden päälle. Mausta mustapippurilla. Nosta kalafileet päälle nahkapuoli ylöspäin.

Sulje kalapaketit tiiviisti ja grillaa keskilämmöllä 15–20 minuuttia. Grillaa limetinpuolikkaat kevyesti.

Ota kalapaketit grillistä ja anna rauhoittua 5 minuuttia. Avaa paketit ja leikkaa kala annospaloiksi. Tarjoa kesäkurpitsa-perunavuoan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0