Kotivinkki

Macarons suklaa-pähkinätäytteellä

1 h 15 min
0
0

Macarons suklaa-pähkinätäytteellä

Macarons-leivokset tunnetaan karkkiväreissä kiiltelevinä herkkuina. Tässä ohjeessa macaronsit ovat luonnollisen vaaleita ja täytetty pähkinä-suklaatahnalla.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (32 kpl)

  • 50 gpekaanipähkinöitä
  • 1 ¼ dlmantelijauhetta
  • 2 ½ dltomusokeria
  • 2isohkon kananmunan valkuainen
  • ½ dlsokeria

Täyte

  • 2kananmunan keltuainen
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 1 dlkermaa
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 tlmaissijauhoja
  • 25 gvoita

Koristeluun

  • pekaanipähkinärouhetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

1. Jauha pekaanipähkinät hienoksi jauheeksi monitoimikoneen teholeikkurilla. Mittaa jauhe, laita ½ dl takaisin kulhoon ja säästä loppu koristeluun. Lisää mantelijauhe ja tomusokeri. Aja ne tasaiseksi jauheseokseksi.

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista kiiltäväksi marengiksi. Kääntele jauheseos kolmasosa kerrallaan nuolijalla marenkiin. Sekoita taikinaa rauhallisesti käännellen, kunnes se on sakeaa ja kiiltävää.

3. Lusikoi massa pursotinpussiin tai teräväkulmaiseen muovipussiin, jonka päästä leikataan pala pois. Pursota pussista leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 2 euron kokoisia ympyröitä. Ympyröitä tulee noin 32. Jätä niiden väliin hieman tilaa, niin ne tasaantuvat.

4. Napauta peltiä lopuksi tasoa vasten, jotta leivonnaisten pinta ja suurimmat ilmakuplat tasaantuvat. Ripottele macaronsien päälle pähkinämuruja. Jätä leivonnaiset 30 minuutiksi huoneenlämpöön, jotta pinta hieman kuivahtaa.

5. Paista macaronseja 150-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna niiden jäähtyä rauhassa leivinpaperin päällä.

6. Valmista täyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan voita lukuun ottamatta. Kuumenna seosta pohjaa myöten sekoitellen, kunnes se sakenee. Nosta kattila pois liedeltä ja jatka sekoittamista. Massa voi näyttää hetken kokkareiselta, mutta tasoittuu voin lisäyksen, sekoittamisen ja jäähtymisen myötä. Lisää voi ja anna sen sulaa seokseen.

7. Täytä jäähtyneet macaronsit jäähtyneellä täytteellä ja tarjoa ne heti. Leivokset kostuvat helposti, joten ne kannattaa nauttia viimeistään seuraavana päivänä.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä