Macadamiapähkinä-cookiet

50 min
4.3
0

Macadamiapähkinä-cookiet

Amerikkalaistyyliset sitkeät keksit eli cookiet voi maustaa melkein millä tahansa, mutta reilun kokoisiksi jätetyt macadamiapähkinät sopivat amerikkalaistyylisiin kekseihin mainiosti.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 110 gvoita
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljauutetta (valinnainen)
  • 1 kplmunaa
  • 2 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 100 gmacadamiapähkinöitä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi macadamiapähkinät karkeasti.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi fariinisokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi (muutaman minuutin ajan). Lisää vaniljauute ja kananmuna, vatkaa huolellisesti sekaan.

Yhdistä vehnäjauhot ja ruokasooda kulhossa, sekoita vaahdon joukkoon. Juuri ennen kuin jauhot ovat yhdistyneet vaahtoon, lisää macadamiapähkinät ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä ylityöstä.

Laita taikina jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

Ota viilentynyt taikina jääkaapista ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta kukkurallisen ruokalusikallisen kokoisia kökkäreitä mittalusikalla. Asettele kökkäreet muutaman sentin päähän toisistaan, laita yhdelle pellille enintään 8 keksiä.

Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet reunoilta väriä mutta näyttävät vielä vähän alikypsyneiltä. Anna keksien jäähtyä ja jähmettyä ritilällä ennen tarjoamista, varo liikuttelemasta juuri uunista tulleita keksejä liikaa.

Säilytä keksit huoneenlämmössä ilmatiiviisti.

Vinkki!

- Varo ylipaistamasta cookieita! Tällöin saat kovia ja rapeita keksejä, et cookieita.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä