Maku

Maapähkinävoi-hillopalat

3.3
2

Maapähkinävoi-hillopalat

Maapähkinävoi ja hillo on klassinen yhdistelmä amerikkalaisessa keittiössä. Näissä herkkupaloissa maistuvat rapsakka keksipohja, samettinen maapähkinävoitäyte, hillokerros ja lisäksi sitkeän rapea murupäällinen.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

Pohja

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 110 gvoita
  • 1 kplmunaa

Maapähkinävoikerros

  • 500 gmaapähkinävoita
  • 225 gvoita
  • 4 dltomusokeria

Murupäällinen

  • 1 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlruokasoodaa
  • 1/4 tlkanelia
  • 3/4 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 85 gvoita

Lisäksi

  • 2–3 dlhilloa (esim. vadelmahilloa)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista pohja hyvissä ajoin.

Yhdistä kulhossa jauhot ja sokeri, lisää kuutioitu kylmä voi. Nypi voi jauhojen sekaan käsin tai haarukan avulla, lisää lopuksi sekaan kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa vaan purista se kasaan, kääräise tuorekelmuun ja anna levätä kylmässä n. 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Valmistele vuoka vuoraamalla se leivinpaperilla niin, että leivinpaperin reunat tulevat vuoan yli. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi ja painele pohjalle sekä reunoille (noin pari senttiä reunoille). Siisti reunat.

Aseta pohjan päälle leivinpaperi ja kaada päälle kuivia herneitä tai riisiä painoksi. Paista uunissa n. 10–15 minuutin ajan, poista leivinpaperi ja herneet/riisi ja paista vielä n. 5–10 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä.

Anna pohjan jäähtyä.

Valmista maapähkinävoitäyte. Vatkaa voi kulhossa pehmeäksi, lisää sitten joukkoon maapähkinävoi ja tomusokeri. Vatkaa sileäksi.

Kaada maapähkinävoi jäähtyneen pohjan päälle, laita jääkaappiin jähmettymään hieman.

Kun maapähkinävoi on hieman jähmettynyt, levitä hillo sen päälle tasaisesti.

Laita uuni lämpenemään n. 160 asteeseen.

Valmista lopuksi murupäällinen nyppimällä aineet tasaisesti sekaisin. Purista lopuksi aineksista pallo ja murusta siitä suurempia ja pienempiä paloja hillokerroksen päälle.

Paista uunissa 20–25 minuutin ajan tai kunnes murupäällinen on saanut väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten joko 15 suureen tai 30 pieneen palaan (suosittelen jälkimmäistä).

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä