Maapähkinäkakku toffeesydämellä

55 min
3.4
0

Maapähkinäkakku toffeesydämellä

Makeat suklaa ja toffee kohtaavat suolatut pähkinät tässä hurmaavassa kakussa.
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkevytmaitoa (tai kermaa)
  • 50 gmaapähkinälevitettä
  • 10 kpltoffeeta (esim. Dumle)

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 25 gvoita
  • 1/2 dlsuolapähkinöitä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää mukaan huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä maidon ja maapähkinävoin kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Levitä noin puolet taikinasta voidellun rengaskakkuvuoan (vetoisuus 1 1/2 l) pohjalle.

Leikkaa karkit kolmeen osaan. Leviä karkkipalat tasaisesti taikinan päälle. Peitä lopulla taikinalla.

Paista maapähkinäkakkua 175-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia.

Kumoa maapähkinä-toffeekakku hieman lämpimänä ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa, kerma ja voi kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi kuorrutteeksi.

Levitä kuorrute maapähkinä-toffeekakulle ja ripottele pintaan karkeasti rouhitut suolapähkinät.

Vinkki!

* Pähkinäisempi kakku syntyy lisäämällä taikinaan pähkinärouhetta 1 dl.

* Tee suklaisempi kakku korvaamalla 1/2 dl jauhoista kaakaojauheella ja kuorruta kakku suklaalla.

* Käytä maidon sijaan appelsiinimehua.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä