Maapähkinä-lammaskeitto

2 h 20 min
5
1

Maapähkinä-lammaskeitto

GL
LA
MA
MU
1
5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 glampaanlihaa (luullista lapaa paloiteltuna)
  • 12 1/2 dlvettä
  • 350 gmaapähkinälevitettä
  • 2 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 15 gtuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 2 tlsuolaa
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 1 kplkanaliemikuutiota
  • 2 kpltomaattia
  • 1/2 kplmunakoisoa (tai pieniä valkoisia minimunakoisoja)
  • 30 gokraa
  • 1 kpltuoretta chiliä

Lisäksi

  • (5-6-savustettua kissakalaa)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.

Kuumenna iso kattila ja lisää lihat kypsymään.

Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon maapähkinävoi nokareina. Hämmennä, kunnes tahna on liuennut. Siirrä liemi sivuun.

Kuori sipulit. Silppua toinen ja halkaise toinen. Lisää lihakattilaan sipulit, mausteet, tomaattipyree, lihaliemikuutio ja kokonaiset tomaatit.

Lisää kattilaan neljään palaan lohkotut valkoiset munakoisot tai paloitellut perusmunakoisot. Pese okrat ja leikkaa päät pois. Huuhtele myös chilipaprika ja rutistele kämmenessä. Lisää kasvikset keittoon maapähkinäliemen kera.

Hauduta lihakeittoa miedolla lämmöllä reilun tunnin ajan, kunnes liha on mureaa.

Poimi reikäkauhalla tomaatit ja isot sipulipalat kulhoon ja surauta ne sauvasekoittajalla sileäksi. Lisää takaisin maapähkinä-lammaskeittoon.

Tarjoa maapähkinä-lammaskeitto fufun kera.

  • Valkoisia minimunakoisoja voi olla vaikea löytää. Voit korvata ne tavallisilla munakoisolohkoilla tai lisäämällä tomaattien ja sipulien määrää.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä