Maku

Maanantaipata Toscanan tapaan

30 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
5 min
Konstailematonta arkiruokaa toscanalaisittain: mehevä ja täyttävä kasvispata.
KA
MU
4.1
4
Julkaistu: 9.4.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 6 dlmakaronia (täysjyvä)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplsipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 50 gtomaattipyreetä
  • 5 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 dlpaseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
  • 3 dllehtiselleriä (kuutioituna)
  • 2 kplporkkanaa
  • 285 gruskeita papuja (tai papusekoitusta, käyttövalmiita tölkistä)
  • 50 gjuustoa (vahvaa, raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 rklpersiljaa (tai basilikaa hienonnettuna, tuoretta)
  • 5 kplkirsikkatomaattia
Tulosta

Keitä makaronit juuri ja juuri kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne.

Hienonna pastan kypsyessä sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä kasarissa. Lisää tomaattipyree ja kuumenna vielä hetki.

Kaada kasariin vesi, murenna sekaan liemikuutio. Lisää tomaattimurska, viipaloidut sellerinvarret ja porkkanat. Keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Huuhtele pavut siivilässä ja lisää pataan makaronien kanssa. Kypsennä 5 minuuttia.

Lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voit halutessasi lisätä maanantaipataan muutamia halkaistuja minitomaatteja. Peitä kasari kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.

Hienonna  pinnalle reilusti basilikaa ja/tai persiljaa.

4 kommenttia