Maku

Maalaismaksapatee

1 h 30 min
5
0

Maalaismaksapatee

GL
LA
MA
0
5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplporkkanaa
  • 150 gjuuriselleriä
  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 dlmadeiraviiniä
  • 1/2 rkltuoretta timjamia
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 3 kplmunaa
  • 100 gpekonia
  • 500 gsika-nautajauhelihaa
  • 250 gnaudanmaksaa (jauhettuna)
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori juurekset ja sipulit, leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Pane juures- ja sipulikuutiot, valkoviini, madeira ja mausteet laakeaan pannuun tai kattilaan. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä.

Erota munien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

Hienonna pekoni ja pane silppu, jauheliha ja maksa keltuaisten päälle kulhoon. Lisää kasviskuutiot (joiden joukosta timjaminoksa ja laakerinlehdet on poistettu), perunajauhot ja suola. Sekoita aineet tasaiseksi massaksi. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita vaahto lihamassaan.

Kaada seos voideltuun pateevuokaan. Pane kansi tai folio päälle. Kypsennä maalaismaksapateeta vesihauteessa, 150-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.

Nauti maalaismaksapatee karpalohyytelön tai valkosipulimajoneesin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä