Maku

Maailman parhaat porsaankyljet (Best ribs ever)

48 h 45 min
4.4
4

Maailman parhaat porsaankyljet (Best ribs ever)

GL
LA
MA
MU
4
4.4
Teksti Anna Perho
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 8 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 2 rklruokosokeria
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlcayennenpippuria
  • 1 tlmustapippuria
  • 3000 gporsaankyljyksiä

Glaseerauskastike

  • 4 dlvettä (kuumaa)
  • 2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1 dlruokosokeria

Tee näin

48 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN48 h

Hienonna kuoritut valkosipulit ja suola tahnaksi. Sekoita mukaan rosmariini, sokeri, etikka ja pippurit. Hiero tahna grillikylkien pintaan. Siirrä lihat uunivuokaan ja marinoi kylmässä 12–24 tuntia.
Lämmitä uuni 220 asteiseksi. Kaada vuokaan pari desilitraa vettä ja peitä tiukasti foliolla. Kypsennä lihoja uunissa kaksi tuntia.
Kun porsankyljet ovat kypsiä, tee glaseerauskastike. Kaada lihoista valunut neste kattilaan ja lisää kuumaa vettä, balsamiviinietikka ja sokeri. Keittele kasaan, kunnes jäljellä on noin 2 dl kastiketta. Anna jäähtyä, siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi. Kuori pinnalle jähmettynyt rasva pois.
Lämmitä grilli kuumaksi ja voitele porsaankyljet kauttaaltaan glaseerauskastikkeella. Grillaa kuumassa grillissä jatkuvasti käännellen, kunnes liha on kuumaa, ja pinta paahtunut. Sivele vielä glaaserauskastikkeella. Tarjoa best ribs ever -porsaankyljet couscoussalaatin kera.
Lähde: Jouni Törmänen: Chez Jouni

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä