Maailman parhaat mokkapalat

1 h 10 min
4
1

Maailman parhaat mokkapalat

Lukijamme Minnan mokkapalat täyttävät kaikkien sokerihiirten unelmat. Maailman parhaat mokkapalat ovat pehmeitä, meheviä ja muhkeita. Tärkeintä on paistaa mokkapalat juuri ja juuri kypsäksi. 
Teksti Minna Savikko, Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 palaa)

  • 300 gvoita
  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 6 dlsokeria
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 3 dlkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 100 gvoita
  • 4 rklkahvijuomaa
  • 7 dltomusokeria (noin 400 g)
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristeluun

  • 1/2 dlvaahtokarkkeja (minikokoisia, tai suklaahippuja)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista maailman parhaat mokkapalat näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa ja maitoa. Lisää jauhoseos mieluiten siivilän läpi. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (30 cm x 40 cm).  Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Anna mokkapalalevyn jäähtyä.

Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja jäähdytä. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Kaada kuorrutus mokkapalalevyn päälle. Levitä tasaiseksi.

Koristele mokkapalat minivaahtokarkeilla ja suklaahipuilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen mokkapalalevyn paloittelua.

Vinkki!

* Voit vaihtaa osan taikinan maidosta kylmään kahvijuomaan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä