Maailman paras juustokakku

12 h 50 min
4.3
2

Maailman paras juustokakku

Maailman parhaassa juustokakussa on paistettu valkosuklaapohja ja muhkea tuorejuustotäyte. Samettisen pehmeää juustokakkua ei voi olla santsaamatta.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 200 gvalkosuklaata
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
  • 2 dltomusokeria
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 5 kplliivatelehteä
  • 2 rklkermaa
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

12 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h 20 min

Sulata pohjaa varten miedolla lämmöllä paloiteltu voi ja valkosuklaa. Nosta kattila pois levyltä.

Lisää haaleaan suklaaseokseen munat, sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pingota irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä tahmeaksi.

Vatkaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto samoilla vatkaimilla ja mausta tomusokerilla. Lisää tuorejuusto ja vaniljarahka kermavaahtoon varovasti nostellen.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna kermatilkka kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan. Nosta kattila heti pois levyltä.

Sekoita haalea liivateseos täytteeseen. Mausta lopuksi sitruunamehulla. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin yön yli hyytymään.

Irrota kakku varovasti vuoasta. Koristele vadelmilla, mansikoilla, suklaalla tai syötävillä kukilla.

Vinkki!

Juustokakun voit koristella vadelmilla, mansikoilla, syötävillä kukilla, suklaakoristeilla tai erilaisilla pähkinöillä ja kinuskikastikkeella.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä