Maa-artisokkaranskalaiset – maissitärkkelys on ohituskaista rapeaan pintaan
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minMaa-artisokkaranskalaiset paistuvat rapeapintaisiksi myös uunissa, kun kierittelet ne maissitärkkelyksessä. Kokeile rapean pinnan kikkaa myös peruna-, porkkana- ja bataattiranskalaisiin. Tarjoa maa-artisokkaranskalaiset valkosipulidipin kanssa.
GL
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.1.2019

Maa-artisokkaranskalaiset – maissitärkkelys on ohituskaista rapeaan pintaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
Maa-artisokkaranskalaiset
- 500 gmaa-artisokkia
- 3 rklrypsiöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 5 rklmaissitärkkelystä (Maizena)
Lisäksi
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 sitruunan kuori (raastettuna)
Valkosipulidippi
- 2valkosipulinkynttä
- 2 rkltimjamia (hienonnettuna)
- 150 granskankermaa
Maa-artisokkaranskalaiset ja valkosipulidippi valmistuvat helposti näin:
- Aloita dipistä. Hienonna valkosipulinkynnet ja timjami ja sekoita ne ranskankermaan. Nosta dippi jääkaappiin.
- Pese maa-artisokat huolellisesti. Kuivaa hyvin ja leikkaa sentin paksuisiksi tikuiksi.
- Pyörittele tikut kulhossa öljyssä. Lisää suola ja maissitärkkelys ja sekoita niin, että tikkujen pinnoille tulee tasaisesti tärkkelystä.
- Paista ranskalaisia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Mausta maa-artisokkaranskalaiset suolalla ja sitruunankuorella. Tarjoa ranskalaiset heti valkosipulidipin kanssa.
Vinkki!
Kokeile maustaa ranskikset vaihteeksi valkosipuli- tai savupaprikajauheella.

Rapeat bataattiranskalaiset uunissa – yksi niksi ennen paistamista takaa rapeuden
Maku

Bataattiranskalaiset ja chili-majoneesidippi
Maku

Porkkana- ja palsternakkaranskikset
Maku

Kurpitsaranskalaiset – upean oranssit ranskikset valmistuvat helposti uunissa
Maku

Halloumiranskalaiset – vastustamaton himoherkku nopeasti ja helposti
Maku

Kanaranskalaiset – rapea herkku valmistuu helposti kotonakin
Maku

Maalaisranskalaiset
Maku

Lohkoperunat ja makea chilidippi
Maku