Maku

Maa-artisokkaranskalaiset – maissitärkkelys on ohituskaista rapeaan pintaan

45 min
GL
0
0

Maa-artisokkaranskalaiset paistuvat rapeapintaisiksi myös uunissa, kun kierittelet ne maissitärkkelyksessä. Kokeile rapean pinnan kikkaa myös peruna-, porkkana- ja bataattiranskalaisiin. Tarjoa maa-artisokkaranskalaiset valkosipulidipin kanssa.
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

Maa-artisokkaranskalaiset

  • 500 gmaa-artisokkia
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 5 rklmaissitärkkelystä (Maizena)

Lisäksi

  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 sitruunan kuori (raastettuna)

Valkosipulidippi

  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rkltimjamia (hienonnettuna)
  • 150 granskankermaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Maa-artisokkaranskalaiset ja valkosipulidippi valmistuvat helposti näin:

  1. Aloita dipistä. Hienonna valkosipulinkynnet ja timjami ja sekoita ne ranskankermaan. Nosta dippi jääkaappiin.
  2. Pese maa-artisokat huolellisesti. Kuivaa hyvin ja leikkaa sentin paksuisiksi tikuiksi.
  3. Pyörittele tikut kulhossa öljyssä. Lisää suola ja maissitärkkelys ja sekoita niin, että tikkujen pinnoille tulee tasaisesti tärkkelystä.
  4. Paista ranskalaisia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  5. Mausta maa-artisokkaranskalaiset suolalla ja sitruunankuorella. Tarjoa ranskalaiset heti valkosipulidipin kanssa.

Vinkki!

Kokeile maustaa ranskikset vaihteeksi valkosipuli- tai savupaprikajauheella.

MITÄ PIDIT?
0