Maku

Maa-artisokkapiiras

1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h
KA
4.1
1
Julkaistu: 19.2.2014


Ainekset (6 annosta)

  • 100 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 3 dlsämpyläjauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlvettä

Täyte

  • 500 gmaa-artisokkaa
  • 2 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 150 gvuohenmaitojuustoa (pehmeää)
  • 100 gjuustoa (raastettuna)
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 2 tlhunajaa
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Nypi voi ja kuivat aineet sekaisin käsin tai käytä konetta.

Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina pyöreäksi, litteäksi levyksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa täytteen tekemisen ajan.

Kuori maa-artisokat. Keitä niitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä, kunnes artisokat ovat juuri ja juuri kypsiä. Anna jäähtyä ja leikkaa artisokat kuutioiksi.

Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa.

Notkista vuohenjuuston rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon muut täyteaineet.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).

Kauli taikina pyöreäksi levyksi (Ø 30 cm). Painele taikinalevy vuokaan. Kaada täyte vuokaan. Siisti reunat tasaiseksi.

Kypsennä maa-artisokkapiirasta 190-asteisen uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.

Peitä maa-artisokkapiiraan pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.

Tarjoa maa-artisokkapiiras haaleana.

  • Voit halutessasi jättää osan artisokkakuutioista piirakan koristeeksi ja paistaa ne ennen tarjoamista hunaja-voiseoksessa.
1 kommentti