Kotivinkki

Maa-artisokkakeitto ja saaristolaiskrutongit

40 min
KA
0
0

Tämä maa-artisokkakeitto on kertakaikkisen herkullinen! Se sopii tarjottavaksi myös juhla-aterian alkuruokana.
Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (4 annosta)

  • 3valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä kuullottamiseen
  • 1 kgmaa-artisokkaa
  • 1iso jauhoinen peruna
  • 8 dlkasvislientä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1–2 rklsitruunanmehua
  • suolaa
  • sitruunapippuria

Lisäksi

  • 4viipaletta saaristolaisleipää
  • 2 rklvoita
  • lehtipersiljaa
  • 4 rklvalkosipulituorejuustoa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota pari minuuttia.

Kuori ja paloittele maa-artisokat ja perunat. Lisää palat ja kasvisliemi kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää kerma. Soseuta maa-artisokkakeitto tasaiseksi ja mausta.

Kuutioi leipäviipaleet ja paista ne rapeiksi voissa pannulla. Lisää maa-artisokkakeiton päälle nokare valkosipulituorejuustoa.

MITÄ PIDIT?
0