Maku

Maa-artisokkacappuccino

0
2

Maa-artisokkacappuccino

Kuohkean kermainen maa-artisokkakeitto on kuin kupillinen kuumaa cappuccinoa! Samettiseen keittoon sekoitetaan juuri ennen tarjoilua pehmeäksi vatkattua kermaa. Pienen ihanan säväyksen keittoon antaa ripaus muskottipähkinää.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gmaa-artisokkaa
  • 1 kplperuna
  • 1 kplsalottisipuli
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 2 rklvoita
  • 5 dlkanalientä
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • muskottipähkinää (pieni ripaus)
  • suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori maa-artisokat, peruna, sipulit ja valkosipulinkynsi, ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna kattilassa keskilämmöllä voi. Lisää kuutioidut vihannekset kattilaan ja kuullota pari minuuttia.

Kaada kattilaan kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia kunnes maa-artisokat ja peruna on kypsää. 

Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta keitto pienellä ripauksella jauhettua muskottipähkinää ja suolaa.

Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita höyryävään keittoon kermavaahto. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä