Maku

Maa-artisokkacappuccino

{
Aktiivinen
Passiivinen
Kuohkean kermainen maa-artisokkakeitto on kuin kupillinen kuumaa cappuccinoa! Samettiseen keittoon sekoitetaan juuri ennen tarjoilua pehmeäksi vatkattua kermaa. Pienen ihanan säväyksen keittoon antaa ripaus muskottipähkinää.
0
2
Julkaistu: 12.1.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 500 gmaa-artisokkaa
  • 1 kplperuna
  • 1 kplsalottisipuli
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 2 rklvoita
  • 5 dlkanalientä
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • muskottipähkinää (pieni ripaus)
  • suolaa
Tulosta

Kuori maa-artisokat, peruna, sipulit ja valkosipulinkynsi, ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna kattilassa keskilämmöllä voi. Lisää kuutioidut vihannekset kattilaan ja kuullota pari minuuttia.

Kaada kattilaan kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia kunnes maa-artisokat ja peruna on kypsää. 

Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta keitto pienellä ripauksella jauhettua muskottipähkinää ja suolaa.

Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita höyryävään keittoon kermavaahto. Tarjoile heti.

2 kommenttia