Maku

Maa-artisokka-valkosipulikeitto

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
GL
KA
MU
4.4
0
Julkaistu: 7.1.2007


Ainekset (4 annosta)

  • 600 gmaa-artisokkaa
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 5 dlkasvislientä
  • 200 granskankermaa
  • 2 rklvermuttia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)
Tulosta

Maa-artisokka-valkosipulikeitto valmistuu näin:

Kuori maa-artisokat ja valkosipulinkynnet ja kumoa ne kattilaan. Kaada kasvislientä päälle niin, että kasvipalat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi.

Ota muutama maa-artisokka keitoksesta, kuutioi ne ja siirrä kuutiot syrjään.

Lisää ranskankerma kattilaan ja soseuta keitto samettisen pehmeäksi. Lisää tarvittaessa tilkka kuumaa lientä, että saat keittoon sopivan rakenteen. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita lopuksi maa-artisokkakuutiot keiton joukkoon.

Tarjoa maa-artisokka-valkosipulikeitto paahdettujen keltajuurilastujen kanssa.

Kommentoi »