Maa-artisokka-valkosipulikeitto

45 min
4.4
0

Maa-artisokka-valkosipulikeitto

GL
KA
MU
0
4.4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gmaa-artisokkaa
  • 1 kplkokonaista valkosipulia
  • 5 dlkasvislientä
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 rklvermuttia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori maa-artisokat ja valkosipulinkynnet ja kumoa ne kattilaan. Kaada kasvislientä päälle niin, että kasvipalat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi.

Ota muutama maa-artisokka keitoksesta, kuutioi ne ja siirrä kuutiot syrjään.

Lisää ranskankerma kattilaan ja soseuta keitto samettisen pehmeäksi. Lisää tarvittaessa tilkka kuumaa lientä, että saat keittoon sopivan rakenteen. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita lopuksi maa-artisokkakuutiot keiton joukkoon.

Tarjoa maa-artisokka-valkosipulikeitto paahdettujen keltajuurilastujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä