Maku

Luumupiirakka – täydellinen yhdistelmä makean hedelmäistä täytettä ja mausteista pohjataikinaa

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Luumupiirakka sopii lohturuokakategoriaan paremmin kuin hyvin. Mausta kastikkeeksi piirakalle purkillinen smetanaa muscovadosokerilla ja tavallisella sokerilla, niin saat mukaan vielä suloisen happaman maun.
KA
3.8
3
Julkaistu: 14.9.2016


Reseptin ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 200 gvoita sulatettuna
  • 1½ dlsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1kananmuna
  • 2 tlkanelia
  • ½ tlinkivääriä

Täyte

  • 7tummaa luumua
  • 7keltaista luumua
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ¼ dlrommia
  • ¼ dlvettä

Kastike

  • 1 prksmetanaa
  • muscovadosokeria
  • sokeria
  • vaahterasiirappia
Tulosta

Luumupiirakka – ohje:

  1. Sekoita pohjan ainekset, älä vatkaa. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Viipaloi luumut ja poista kivet.
  3. Lisää kattilaan vesi, rommi sekä sokerit. Kuumenna, kunnes seos pulpahtelee hiukan.
  4. Ota kattila pois liedeltä ja lisää luumut joukkoon. Kaada luumut piirakkapohjan päälle ja valuta sokeriliemi tasaisesti luumujen perään.
  5. Paista luumupiirakkaa 180 asteessa uunin alatasolla noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä.
  6. Tee luumupiirakalle kastike. Sekoita smetanan joukkoon hieman muscovadosokeria, sokeria ja vaahterasiirappia niin, että saat seoksesta sopivan makean mutta silti happaman.

Vinkki!

Ohjeella valmistuu yksi iso piirakkapohja. Jos haluat tehdä piirakan päälle taikinakoristeet tai kannen, tee taikina-annos 1,5-kertaisena. Jos käytät pienempää vuokaa (halk. 20 cm), yksi annos taikinaa riittää sekä pohjaan että koristeisiin.

3 kommenttia