Maku

Luumupiirakka

1 h 10 min
3.9
0

Luumupiirakka

Syksyinen mehevä luumupiirakka sopii lohturuokakategoriaan paremmin kuin hyvin. Mausta kastikkeeksi piirakalle purkillinen smetanaa muscovadosokerilla ja tavallisella sokerilla, niin saat mukaan vielä suloisen happaman maun.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 200 gvoita sulatettuna
  • 1,5 dlsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplkananmunaa
  • 2 tlkanelia
  • 0,5 tlinkivääriä

Täyte

  • 7 kpltummia luumuja (0,5 rasiaa)
  • 7 kplkeltaisia luumuja (0,5 rasiaa)
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/4 dlrommia
  • 1/4 dlvettä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoitetaan kaikki pohjan ainekset ilman turhia vatkailuja ja levitetään vuoan pohjalle sekä reunoille. Jos vuoka on halkaisijaltaan iso riittää taikina pohjaan ja reunoille, jos taas hiukan pienempi (20cm), riittää taikinasta myös kuvioita piirakan päälle. Taikinaa on myös helppo tehdä puolitoistakertaisena, jolloin voi tehdä enemmänkin kuvioita tai tehdä kannen myös isompaan piirakkaan. Viipaloidaan luumut ja poistetaan kivet. Laitetaan kattilaan vesi, rommi sekä sokerit ja kuumennetaan kiehuvaksi niin, että seos pulpahtelee hiukan. Otetaan kattila pois levyltä, lisätään luumut ja kieritellään niitä sokeriseoksessa. Kaadetaan luumut piirakan päälle ja lisätään vielä sokeriliemi tasaisesti piirakan päälle, paistetaan 180 asteessa uunin alatasolla reilu puoli tuntia. Tämän kanssa sopii mainiosti maustettu smetana. Lisää joukkoon hiukan muscovadosokeria, sokeria ja vaahterasiirappia.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä