0(0)
Luumuja, pistaaseja ja mantelinen taikinakuori! Luumukeikauskakku kiilaa syksyiseksi luottoreseptiksi
kasvis
gluteeniton
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Gluteeniton luumukeikauskakku on ihana herkku tuoreista luumuista. Happamat luumut leppyvät kinuskisen makeiksi mantelisen taikinakuoren alla. Rapeat pistaasit ja raikas jogurttivaahto täydentävät ihanuuden.
Julkaistu 26.8.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset 10 annosta
10luumua
20 gvoita
½ dlfariinisokeria
Taikina
150 gpehmeää voita tai margariinia
1 dlsokeria
1fariinisokeria
2munaa
2½ dlhienoa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper)
1 dlmantelijauhetta
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
½ dlmaitoa
Jogurttivaahto
2 dlkuohu- tai vispikermaa
2 dlturkkilaista jogurttia
2 tlvaniljasokeria
1 tlkanelia
Viimeistely
1 dlpistaaseja

Gluteeniton luumukeikauskakku – ohje:

  1. Voitele kakku- tai tiivis irtopohjavuoka ­(Ø 24 cm).
  2. Pese ja halkaise luumut, poista kivet. Mittaa voi ja fariinisokeri vuokaan. Nosta vuoka uuniin ja kuumenna, kunnes voi alkaa ruskistua. Ota vuoka uunista ja levitä voi-sokeriseos tasaisesti vuoan pohjalle. Asettele luumunpuolikkaat vuokaan leikkauspinta vuokaa vasten.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin taikinaan. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina luumujen päälle.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45 minuut­tia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Ota pois uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia. ­Kumoa kakku lautaselle.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtti. Mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Koristele kakun pinta pistaaseilla ja tarjoa jogurttivaahdon kanssa.
Kommentoi »