Kotivinkki

Luumuja, pistaaseja ja mantelinen taikinakuori! Luumukeikauskakku kiilaa syksyiseksi luottoreseptiksi

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Gluteeniton luumukeikauskakku on ihana herkku tuoreista luumuista. Happamat luumut leppyvät kinuskisen makeiksi mantelisen taikinakuoren alla. Rapeat pistaasit ja raikas jogurttivaahto täydentävät ihanuuden.
KA
GL
0
0
Julkaistu: 26.8.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 10luumua
  • 20 gvoita
  • ½ dlfariinisokeria

Taikina

  • 150 gpehmeää voita tai margariinia
  • 1 dlsokeria
  • 1fariinisokeria
  • 2munaa
  • 2½ dlhienoa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper)
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ½ dlmaitoa

Jogurttivaahto

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia

Viimeistely

  • 1 dlpistaaseja
Tulosta

Gluteeniton luumukeikauskakku – ohje:

  1. Voitele kakku- tai tiivis irtopohjavuoka ­(Ø 24 cm).
  2. Pese ja halkaise luumut, poista kivet. Mittaa voi ja fariinisokeri vuokaan. Nosta vuoka uuniin ja kuumenna, kunnes voi alkaa ruskistua. Ota vuoka uunista ja levitä voi-sokeriseos tasaisesti vuoan pohjalle. Asettele luumunpuolikkaat vuokaan leikkauspinta vuokaa vasten.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin taikinaan. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina luumujen päälle.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45 minuut­tia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Ota pois uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia. ­Kumoa kakku lautaselle.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtti. Mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Koristele kakun pinta pistaaseilla ja tarjoa jogurttivaahdon kanssa.
Kommentoi »